Dato Torsdag d. 17. november 2022, kl. 19:00
Signe Asmussen, Berit Johansen Tange og Bendt Viinholt Nielsen
Sogneaften: 'Om Rued Langgaard og hans samtid'

Denne aften sætter vi fokus på Rued Langgaard (1893-1952): organist og komponist med virke i Ribe. Betragtet som en særling og udstødt af sin samtid, og som komponist altid sammenlignet med, og i skyggen af Carl Nielsen.

I dag har Rued Langgaard opnået anerkendelse i Danmark, og i udlandet har prestigefyldte orkestre taget Langgaard og hans musik til sig, og dermed posthumt tildelt ham den ære og værdighed, han så rettelig har fortjent. Hans opera 'Antikrist' har netop spillet for fulde huse i Berlin.

Duoen Berit Johansen Tange (klaver) og Signe Asmussen Manuitt (sang), to af Danmarks mest erfarne kammermusikere, har - udover deres respektive, omfattende karrierer som solister og undervisere, igennem mere end 25 år beskæftiget sig indgående med den danske komponist Rued Langgaard og hans omfangsrige produktion: Sammen er de gået på opdagelse i de utroligt mange, fantastiske og hidtil totalt ukendte sange, som nu - efter mange år i glemsel - har fået en velfortjent renæssance.

Ved koncerten vil duoen præsentere et bredt udvalg af sange fra Langgaards hånd, sidestillet med sange af nogle af Langgaards samtidige, som f. eks. Alma Mahler og Edward Grieg samt 'ærkerivalen' Carl Nielsen.

Forfatter og Langgaard-eksperten par excellence, Bendt Viinholt Nielsen, vil kæde koncerten sammen med fortællingen om Rued Langgaards liv og virke som komponist og domorganist i Ribe.

Sogneaftenen indledes kl. 19 med en let servering af tapas og et glas vin.