Dato Onsdag d. 2. juni 2021, kl. 14:00
Korsvejstræf: om Frederik d. 7 og grevinde Danner

Korsvejskirkens kirkeværge Allan Henriksen, fortæller om Frederik den 7. og grevinde Danner; Om deres udsædvanlige livsforløb og deres fælles liv på Jægerspris Slot. Frederik den 7. var enevældig konge, men afgav frivilligt magten til folket, men han levede også et udsvævende liv, der bl.a. skræmte to dronninger væk. Grevinde Danner kom fra samfundets bund, men endte som kvinden i kongens liv. Den position gav hende bl.a. mulighed for at hjælpe tyende piger i social nød.

Allan, der har været kirkeværge i Korsvejskirken gennem en årrække, fortæller levende om en del af Danmarks historien med et lokalhistorisk perspektiv. Allan er nu bosat i Kulhuse tæt på Jægerspris og dermed Jægerspris Slot.