Mandag d. 27. juli 2020, kl. 18:00

Ifølge den nye lov skal menighedsråd over hele landet holde orienteringsmøde om den nye valgforordning samme dag. Oprindeligt skulle dette møde have fundet sted tirsdag d. 12. maj, men p.g.a. corona-krisen blev der besluttet at flytte mødet til d. 9. juni.

Orienteringsmødet skal sikre åbenhed og skabe interesse om menighedsrådsarbejdet og at give information om valget til menighedsråd som foregår d. 15. september. På mødet skal der således både orienteres om menighedsrådets arbejde i den forløbne funktionsperiode, om kommende opgaver og visioner og om rammerne for det forestående valg. Der skal orienteres om datoer og regler for valgforsamlingen og antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.

Overordnet kan den nye valgform inddeles på følgende måde:

• Et offentligt orienteringsmøde om valg i de enkelte sogne tirsdag den 12. maj 2020.
  • Valgforsamling i de enkelte sogne tirsdag den 15. september 2020, hvor menighedsrådets medlemmer vælges. På dette møde opstilles kandidater. Kandidaterne præsenterer sig, der er mulighed for debat, og der gennemføres en skriftlig afstemning om de opstillede kandidater. Resultatet af afstemningen afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.
  • Loven gør det muligt, at der efterfølgende kan udløses et afstemningsvalg ved, at der indleveres en liste med kandidater og stillere.