Dato Onsdag d. 5. oktober 2022, kl. 14:00
Christian Gottlieb
Korsvejstræf: 'Landet på kanten'

Selv om de færreste havde forventet, at det anspændte forhold mellem Ukraine og Rusland ville ende med en egentlig krig, er krigen dog ikke kommet ud af ingenting. Spændingen mellem de to lande har mange og dybe grunde, der rækker langt tilbage i historien, som alle parter i konflikten bestandig henviser til, fordi kampen handler om de to landes fælles fortid og fælles sjæl. Dette viser sig ikke mindst i den vigtige rolle, som den ortodokse kirke spiller på begge sider af konflikten.

Foredraget vil søge at tegne linjerne i denne komplekse historie med særlig fokus på tiden efter Sovjetunionens fald og den seneste tids dramatiske udvikling.

Dr. theol. Christian Vincent Galle Gottlieb er sognepræst i Slagelse-Ganløse Pastorat og adjungeret professor på afdeling for kirkehistorie på Københavns Universitet. Han er tidligere håndbibliotekar for H. M. Dronningens Håndbibliotek.