Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Onsdag d. 7. september 2022, kl. 14:00
Rose Marie Tillisch
Korsvejstræf: 'Nærvær og tid' - om demens

Gudstjenester og rum til mennesker med demens og deres pårørende.

Når vi ved mere om hvad demens er, kan vi sammen forebygge fordomme, angst og isolation. Rose Marie Tillisch fortæller med mange konkrete eksempler, så man kan se for sig, hvad man som medmenneske kan gøre både i kirkelige rammer og i hverdagen i øvrigt. Om alt det vi i kirken kan hjælpe hinanden med, når nogle af dem vi kender, bliver ramt at demens og når vi selv rammes. Det er de færreste af os der ved, hvor megen hjælp til godt samvær der ligger i at være i et kirkerum, lytte til musik, synge sange og salmer sammen, spise et godt måltid mad og i at have enkle liturgiske rammer til det vi foretager os sammen, når vi mødes i kirken. Kender vi til hvad vi som medmennesker kan bidrage med, kan vi bedre fastholde både de mennesker der er ramt og deres pårørende i menighedens fællesskab og alt i alt få en glad kirke.